Sri Lanka heeft het momenteel zeer moeilijk, heel veel mensen zonder werk en dus geen inkomsten en dat geldt voor heel veel mensen.

In 2019 op eerste paasdag begon het leed, toen waren er een paar gekken die enkele bommen lieten exploderen waar meer dan 250 mensen het leven bij lieten en de regering alles op slot deed, de toeristen die er toen waren moesten halsoverkop het land verlaten en de mensen bleven achter zonder inkomen.

Begin 2020 kwam het toerisme langzaam weer op gang, totdat het virus toesloeg, in maart moesten wederom alle toeristen het land verlaten en dat is tot op heden (13-05-2021) nog steeds zo.

Vooral de toeristen industrie heeft hard te lijden hiervan en weten niet meer hoe ze hun gezinnen moeten onderhouden, velen onder hen maken een einde aanhun leven, andere sterven van de honger en er is bijna niemand die naar hen om kijkt, de regering doet niks en laat haar bevolking aan haar lot over.

Alle scholen zijn nu al meer dan een jaar dicht, van het geven van online les kan bijna geen spraken zijn, veel mensen hebben geen computer of iets waar ze contact mee kunnen leggen.

Veel winkels zijn dicht omdat ze niet bevoorraad worden of heel slecht.

Politie op straat slaat hard toe wanneer er iemand zonder mondkap of slecht gedragen mondkap loopt, je wordt gelijk opgepakt en vastgezet.

Er wordt slecht gevaccineerd, mensen krijgen een gezamelijke oproep, bijvoorbeeld, in de leeftijd van 30 tot 59 worden vandaag ingeënt, er staat geen tijdstip bij en ook niet welk merk, veel mensen staan dan ook van 's ochtens vroeg al in de rij in de hoop die dag een prik te krijgen, lukt dat niet dan morgen maar weer terug.

De bevolking is zeer bang voor dit virus en vermijden dan ook veel contact, maar komen wel in grote getalen bijeen wanneer er iets te doen is.

Er heerst al jaren een armoede maar dit slaat werkelijk wel alles, hielpen de mensen zich toen nog onder mekaar, tegenwoordig is iedereen op zichzelf aangewezen wat dan ook weer veel jaloezie met zich meebrengt, jaloezie en veel ruzie.

Op dit moment zitten nog slechts enkele districten in een lockdown, al is het wel zo dat wij niet van het ene naar het andere distrct mogen reizen, dus eigenlijk zitten wj als het ware toch nog een beetje opgesloten

Mensen worden ook hier gehersenspoeld, dat het nemen van een vaccin je alle vrijheden teruggeeft en weer volledig zoudt kunnen reizen, wat dus niet het geval is.

Het vliegveld is open maar de mensen moeten wel in quarantaine voor twee weken, gevaccineerd of niet, locals of buitenlanders, iedereen moet twee weken onder controle binnen blijven. 

Ayubowan Yaluva Sri Lanka,  mei 2021

Copyright © Alle rechten voorbehouden

NL18RABO0114926980, tnv Jan Kerkhofs

breng ook een bezoek aan www.srilanka-chauffeur.nl