Sri Lanka heeft het momenteel zeer moeilijk, heel veel mensen zonder werk en dus geen inkomsten en dat geldt voor heel veel mensen.

In 2019 op eerste paasdag begon het leed, toen waren er een paar gekken die enkele bommen lieten exploderen waar meer dan 250 mensen het leven bij lieten en de regering alles op slot deed, de toeristen die er toen waren moesten halsoverkop het land verlaten en de mensen bleven achter zonder inkomen.

Begin 2020 kwam het toerisme langzaam weer op gang, totdat het virus toesloeg, in maart moesten wederom alle toeristen het land verlaten en dat is tot op heden (22-08-2021) nog steeds zo.

Vooral de toeristen industrie heeft hard te lijden hiervan en weten niet meer hoe ze hun gezinnen moeten onderhouden, velen onder hen maken een einde aanhun leven, andere sterven van de honger en er is bijna niemand die naar hen om kijkt, de regering doet niks en laat haar bevolking aan haar lot over.

Alle scholen zijn nu al meer dan 1½ jaar dicht, van het geven van online les kan bijna geen spraken zijn, veel mensen hebben geen computer of iets waar ze contact mee kunnen leggen.

Veel winkels zijn dicht omdat ze niet bevoorraad worden of heel slecht.

Politie op straat slaat hard toe wanneer er iemand zonder mondkap of slecht gedragen mondkap loopt, je wordt gelijk opgepakt en vastgezet.

Er wordt slecht gevaccineerd, je moet er zelf achteraan gaan om te zien waar je een vaccin kunt krijgen, deze worden gewoon afgegeven in scholen die toch dicht zijn, bij jou in de buurt, en voor een tweede prik moet je weer dezelfde strategie volgen, er is geen gemeente die je een brief stuurt waar je naar toe kunt voor een vaccin.

Op dit moment, 19 september 2021 is zo's beetje de helft van de Sri Lankanen volledig gevaccineerd, maar de tv beelden zijn dan ook dagelijks heftig, ze laten zien hoeveel besmettingen er dagelijks bij komen en ook hoeveel doden er zijn en deze plaatjes worden aangevuld met een bezoek aan een crematorium, dit enkel om de mensen nog banger te maken voor dit killer virus.

De bevolking is zeer bang voor dit virus en vermijden dan ook veel contact, maar komen wel in grote getalen bijeen wanneer er iets te doen is.

Er heerst al jaren een armoede maar dit slaat werkelijk wel alles, hielpen de mensen zich toen nog onder mekaar, tegenwoordig is iedereen op zichzelf aangewezen wat dan ook weer veel jaloezie met zich meebrengt, jaloezie en veel ruzie.

Op dit moment zit Sri Lanka weer in een volledige lockdown, tenminste tot 1 oktober 2021, enkel voor noodzakelijke zaken mag men het huis uit.

Mensen worden ook hier gehersenspoeld, dat het nemen van een vaccin je alle vrijheden teruggeeft en weer volledig zoudt kunnen reizen, wat dus niet het geval is, ook hier is nu al sprake van een derde prik, dit ivm het Delta variant.


Volg voor de richtlijnen de Nederlandse ambassade in Colombo.

Ayubowan Yaluva Sri Lanka,  mei 2021

Copyright © Alle rechten voorbehouden

NL18RABO0114926980, tnv Jan Kerkhofs

breng ook een bezoek aan www.srilanka-chauffeur.nl